Oyun Alt Yapı Servis Uygulama Geliştirme

Oyun Alt Yapı Servis Uygulama Geliştirme

Günümüzde ilerleyip gelişen her sektör gibi oyun sektörü de gelişimini sürdürmektedir. Ve bu sektörde bir yaş sınırı da bulunmamaktadır. Her yaştan insanın bir oyun oynadığını ve de iyi zaman geçirdiğini gözlemleyebiliriz. Oyun kimi zaman stres atmak kimi zaman da keyifli zaman geçirmek için ve ayrıca da kendi başımıza ya da arkadaşlarımızla beraber aktivitede bulunabileceğimiz imkanları bize sunuyor. Bu yüzdendir ki çok tercih ediliyor. Çevremizde biz de bunu gözlemliyoruzdur. Küçük bir çocuktan tutun yetişkin bir bireye kadar oyun severler karşımıza çıkıyor.

Teknolojinin gelişmesi de oyun sektörüne yenilikler katıyor. Bir oyunu farklı farklı teknolojik araçlardan oynanabilir halde buluyoruz. Bu yüzdendir ki oyunların birçok teknolojik desteğe ihtiyacı oluyor. Oyun yazılımı geliştirme oyunlar için büyük bir önem taşıyor.

Oyun sektörüne dahil olmak mümkün mü?

Oyun sektörünün bu kadar gündemde olması ve büyük bir kitleye hitap etmesinden dolayıdır ki oyun sektörüne atılmak girişimciler tarafından cazip bir fikirmiş gibi görünüyor. Fakat unutmamak gerekir ki her sektörde olduğu gibi bu sektörde de işin incelikleri mevcut. İyi bir atılım yapmanın yolu işin uzmanlarından geçiyor. İyi bir fikriniz olsa bile gerekli koşulları saylayamadığınızda istenilen sonuçlara ulaşamıyorsunuz. İyi bir fikrin yanı sıra oyunun hitap ettiği kitlenin tespiti, talep görenlerin takibi ve de en önemli olarak güçlü bir alt yapıya sahip olmak gerekiyor. Bu gibi koşulları sağlayamamak güzel bir fikriniz olsa bile havada kalacak bir oyunu piyasaya sürmenize sebep olabilir. Bu durumun örnekleri ile karşılaşıyoruz. Bir oyunun çıkmasını bekleyen ve konusunu seven oyun severler, oyun çıktığında içerikte gecikme yaşadığından, görüntü kalitesinin düşüklüğünden yakınabiliyor. İşte bu gibi durumlarla karşılaşmamak için işi bilene danışmak oyun yazılımı geliştirme için en iyi ve en akla yatan seçenek gibi görünüyor.

Oyun alt yapısı nedir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi oyunlar çeşitli teknolojik aletlerde hayat bulabiliyor. Aynı oyunu bir bilgisayarda, telefonda ya da oyun konsollarında çevrimiçi bir şekilde oynayabiliyoruz. Geliştirilen oyunlar herkes tarafından kullanılabilir oluyor ve Türkiye’de yaşayan bir insan çevrimiçi olarak Almanya’da ya da Fransa’daki bir insanla aynı oyunu eş zamanlı olarak oynayabiliyor. Doğru oyun yazılımı geliştirme burada çok önemli oluyor. Bunun sebebi dünyanın her yerinde olan insanlar için eş zamanlı hizmet veriyor olabilmektir. Mesela bir karakterin hareketlerini göremeyecek seviyede ping süresi olabiliyor. Hatta ping süreleri 55 ile 450 milisaniyeleri bulabiliyor. Böyle durumlarda da oyun oynayanlar oynadıkları oyundan bir keyif alamıyor. Bu yüzden bunun önüne geçilmesi ve eşit hizmet sağlanabilmesi gerekiyor. Böylece oyun keyifli ve başka ülkelerden insanlarla oynayabileceğiniz bir alan haline geliyor. Bu koşulları sağlamak ancak bir uzman sayesinde her şeyin doğru bir şekilde değerlendirilmesiyle mümkün oluyor.

Oyun alt yapısı için gerekenler nelerdir?

Oyun alt yapısı için oyun sunucusu bakımı gerekiyor ve de bu bakımın acil şekilde yapılması gerekiyor. Oyunlarda yaşanıldığını bahsettiğimiz gecikme probleminin ortadan kaldırılması için oyunun sunucusunun diğer ülkeler de hesaba katılarak küresel dağılımı gerekiyor. Bunun dışında oyunda hesap hırsızlığı gibi durumların yaşanma olasılığını sıfırlamak adına oyunun sunucusunda yeterli doğrulamaların yapılmış olması gerekiyor. Bu şekilde oyunlar tehditlere karşı korunmuş ve güçlendirilmiş oluyor. Bu denetimlerin oyun alt yapısı geliştirme uzmanları tarafından yapmasıyla oyun en iyi şekilde piyasaya sunulabilir hale geliyor. Bilgisayardan ya da telefondan olsun oyun severlerin talepleri böylece gerçekleşmiş oluyor.

CRM Nedir Ne İşe Yarar

CRM Nedir Ne İşe Yarar

CRM, işletmelerin başarıya giden yolunda önemli bir itici güçtür. Müşteri odaklı yaklaşımıyla, şirke...

Entegre Yazılım Nasıl Yapılır

Entegre Yazılım Nasıl Yapılır

Entegre bir yazılım geliştirmek, bir yazılım projesi gibi dikkatli planlama, tasarım, geliştirme, te...

E- Ticaret İçin Gerekenler Nedir

E- Ticaret İçin Gerekenler Nedir

E-ticaret için gerekenler, online ticaret dünyasında başarılı olmanızı sağlayacak temel unsurları iç...

PHP geliştirici arayışınız mı var? Freelance veya kurumsal PHP ile geliştirilecek yazılım ihtiyacınız mı var? PHP uzmanı arayışınız mı var? Bize ulaşın.